چیپست اسنپدراگون ۸ نسل ۱ به طور کامل توسط سامسونگ تولید میشود ولی مدیران این شرکت تولید مدل پلاس این تراشه را به شرکت تایوانی TSMC واگذار کردهاند. حالا مینگ-چی کو، از مشهورترین تحلیلگران جهان در حوزهی موبایل، مدعی شده که مدیران کوالکام با TSMC برای تولید انحصاری اسنپدراگون ۸ نسل ۲ و مدل پلاس آن به توافق رسیدهاند.
این یعنی سامسونگ یکی از مهمترین مشتریان خود را از دست داده است زیرا تولید تراشههای پرچمدار سود قابل توجهی برای شرکت سازنده به ارمغان میآورد. از سوی دیگر TSMC با بهرهگیری از این قرارداد میتواند سهم بازار خود را بیش از پیش افزایش دهد. اگرچه در مورد ویژگیهای نسل جدید تراشههای پرچمدار کوالکام گزارش خاصی منتشر نشده، ولی به نظر میرسد مانند نسل قبلی بار دیگر مبتنی بر فناوری ساخت ۴ نانومتری خواهند بود.
در کنار مشکلات تراشههای ساخت سامسونگ، ظاهرا دلیل اصلی برای این تصمیم مدیران کوالکام مربوط به بازده پایین خطوط تولید سامسونگ است. بر اساس گزارشهای منتشر شده، بازده تولید اسنپدراگون ۸ نسل ۱ فقط ۳۵ درصد بوده است. این یعنی از هر ۱۰۰ قطعه ساخته شده، فقط ۳۵ عدد کارآمد هستند و ۶۵ عدد از آنها استفاده نمیشوند.
در همین رابطه باید به آغاز خط تولید تراشههای ۳ نانومتری سامسونگ اشاره کنیم. در مقایسه با لیتوگرافی ۵ نانومتری، تراشههای ۳ نانومتری جدید سامسونگ از لحاظ عملکرد پردازشی تا ۲۳٪ بهتر از نسل قبل خواهند بود در حالی که ۴۵٪ مصرف انرژی کمتری خواهند داشت. به لطف فناوری جدید، اطراف تراشه هم که بیشتر شامل فضای خالی میشد، اکنون به میزان ۱۶٪ کاهش پیدا کرده تا شرکت فضای بیشتری برای بزرگتر کردن سایر قطعات نظیر باتری درون یک گوشی داشته باشد.
این در حالی است که TSMC قصد دارد اواخر سال جاری میلادی تولید تراشههای ۳ نانومتری خود را آغاز کند. با این حال با توجه به اینکه معمولا تراشههای TSMC در کل عملکرد بهتری از خود نشان میدهند، باید ببینیم آیا سامسونگ برای معماری ۳ نانومتری میتواند عملکرد بهتری نسبت به تراشههای TSMC ارائه دهد یا نه.